Петък, 04 Юни 2021 10:15

Бавен темп на ваксинация в Търговищко. Обмислят мерки за ускоряване

Оценете
(1 глас)
Бавен темп на ваксинация в Търговищко. Обмислят мерки за ускоряване Сн. архив

Готовност да се отворят пенсионерските клубове на територията на община Търговище, където екипи на РЗИ и местната администрация да запознават възрастните хора с необходимостта и възможностите за ваксинация. Това е предложил кметът д-р Дарин Димитров на проведеното вчера заседание на Областния координационен щаб за борба с коронавируса, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Директорът на РЗИ-Търговище д-р Венка Стоянова е докладвала, че три мобилни екипа на Здравната инспекция могат да започнат имунизиране по домовете на трудноподвижни и възрастни хора в отдалечените населени места на областта. Към момента в област Търговище имало налични над 26 000 дози от четирите ваксинационни препарата. По данни на РЗИ общият брой на имунизираните срещу коронавирус жители на област Търговище е 17 688, от които 7 736 лица са с напълно завършена имунизация. Д-р Стоянова е изразила притеснение, че кампанията се осъществява при незадоволителен темп, а интересът от страна на гражданите спада.

Продължава да се мотивира и персонала на учебни и детски заведения да се имунизират. Досега това са сторили 64% от колективите. Трудно се убеждават и домуващите в социалните заведения в региона.

Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов е апелирал членовете на координациония щаб да използват всички възможности за повишаване информираността на хората за ваксинационната кампания.

Прочетена 242 пъти

facebook coment