Печат на тази страница
Понеделник, 25 Юли 2016 11:06

Поскъпват погребенията в Търговище

Оценете
(1 глас)

Цените на траурните услуги в Търговище ще скочат, ако на сесията в четвъртък общинските съветници подкрепят предложението на шефа на Общинското мероприятие "Обредни домове и зали" за корекция на цените на някой услуги. Целта на увеличението е да бъдат завишени проходите и да бъдат покрити част от разходите, които се извършват за предоставяне на услугите, се посочва в мотивите към Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и aдминистрирането на местните такси и цени на услуги. Тя е публикувани още на 13 юли т.г. на сайта на общината.

Предлаганото увеличение е най-голямо за услугите: „Изкопаване на ново гробно място, заравяне и оформяне на гроб“ – 120.00 лв. с включен ДДС вместо досегашните 85.00 лв. и „Отваряне на стар гроб - изваждане на кости, полагане на покойника, заравяне и оформяне на гроба“ - от 90.00 лв. на 120.00 лв. с включен ДДС .

С 10 лв. предлагат да поскъпне комплект дъски за мюсюлманско погребение -50.00 лв., с включен ДДС. С 20 лв. повече пък искат да се брои за изкопаване на гроб за фамилна гробница и монтаж -150.00 лв. с включен ДДС.

ОМ "Обредни домове и зали" – Търговище предлага да нарасне на 200.00 лв. вместо 165.00 лв. еднократната помощ за погребение за самотни, бездомни, безпризорни, без близки и роднини, настанени в заведения за социални услуги и регистрирани в службите за социално подпомагане хора.

Цените на траурните услуги в Търговище са пипани последно през 2014 г.

Прочетена 2632 пъти