Печат на тази страница
Събота, 10 Юли 2021 15:53

Божидар Митов е новият президент на Ротари Търговище (галерия)

Оценете
(2 гласа)
Божидар Митов е новият президент на Ротари Търговище (галерия) СН. Божидар Митов и Валя Томова

Агробизнесменът Божидар Митов е новият президент на Ротари клуб - Търговище. Ротацията на постовете и церемонията по приемане символите на властта се състоя в петък вечерта в ресторант „Нова Мизия”, където по традиция се провеждат клубните срещи. Началото на новата ротарианска година стана с предаване на огърлицата на новия президент от Петър Петров, чиито мандат изтече.

Божидар Митов е приет в клуба през 2003 г. Той е първият ротарианец получил през 2013 г. престижното отличие "Пол Харис Фелоу", което Ротари Интернешънъл връчва за безкористна служба на обществото. Притежателите на този приз са направили и парично дарение от минимум 1000 долара във фонда "Полио Плюс" за борба с болестта полиомиелит. По време на неговия мандат ще се честват 20 години от приемането на търговищките ротарианци в световната организация.

Митов президент РК

„Радвам се, че сме отново заедно след ограничителните мерки, здрави сме, опазихме се в тази трудна пандемична година и отново сме готови да акумулираме силите си за добри дела”, посочи паст президентът Петров. Той пожела успех на Божидар Митов и му напомни, че няма да е сам, защото най-яркият символ на Ротари е отборното усилие и екипността.

Новият президент на търговищкия клуб благодари за доверието и каза, че ще работи за укрепване на клубната дейност и за по-голяма ангажираност за реализиране на ефективни дела, защото ротарианската 2021/2022 г. е вдъхновена от посланието: „Служим, за да променяме животи“.

приз

Тържеството беше уважено от ръководството на „Лайънс клуб” Търговище – настоящият президент Николай Дяков и Валя Томова, елект президент и основател на клуба. Тя връчи на Божидар Митов най-големият приз на тяхната организация - „Златно лъвско сърце”. Пожела му здраве, енергия за добри дела, подкрепа и приятелство за съвместни начинания. Една от предстоящите инициативи на двата клуба ще бъде поставянето на обезопасителни парапети по пътя за крепостта „Мисионис”.

текст: Денислава Атанасова

фото: Кольо Колев

 

Прочетена 1448 пъти