Петък, 13 Август 2021 14:42

Засилени проверки за носене на маски в Търговище

Оценете
(1 глас)

Стартират засилени проверки и контрол за спазването на противоепидемичните мерки в обектите с обществено предназначение на закрито. Приоритетно ще се проверяват магазините. Това стана ясно след проведена работна среща при областния управител с ръководителите на РЗИ, ОД МВР, ОДБХ и Дирекция "Инспекция по труда" в града. Тя бе организирана заради плавния ръст на новозаразените с коронавирус в региона.

Контролните органи ще следят за носенето на предпазни маски за лице и правилното им поставяне, както и за спазването на дистанция от поне 1,5 метра при струпване на хора. Ще се проверява за наличието на дезинфектант за ръце и за употребата на препарати за дезинфекция на повърхностите в помещенията. На първо време щесе отправят само предупреждения, но при сериозни нарушения ще се правят предписания и налагат глоби.

Санитарните власти са предупредили, че се очаква до дни област Търговище да влезе в т.нар. "оранжева зона" с повишена вероятност от заболяване. И трите многопрофилни болници имат готовност за хоспитализиране на инфектирани с коронавирус пациенти.  

Нужна е по-голяма ангажираност и активност на общопрактикуващите лекари за имунизиране на населението, отчетоха още на срещата.

Втори пореден ден новите случаи на заболели е в област Търговище е 13. Активните случаи на заболяването плавно се увеличават и вече са 97. В добро общо състояние и поставени под домашна карантина са 78 човека, а 19 са на болнично лечение.

Към момента срещу COVID-19 са ваксинирани 26 166 лица, като само вчера са били имунизирани 220 човека.

Прочетена 394 пъти

facebook coment