Вторник, 24 Август 2021 10:18

Община Търговище не издава разрешения за озвучаване на частни тържества

Оценете
(2 гласа)

16 акта за шумна музика, нарушаваща обществения ред и спокойствие след 23.00 ч., са съставени от полицията в Търговище от началото на юли до до 24 август, информират от пресцентъра на кметството.

Броят на сигналите, постъпили на тел. 112 за вдигане на шум, е 45 за територията на града и 23 за населените места в общината. В 36 от всички случаи обаче проверките на място не са потвърдили жалбите.

Съставени са и 19 предупредителни протокола. Те са за силна музика от заведения и от ремонтни дейности в следобедните часове.

За такива нарушения физическите лица се санкционират с глоба от 100 до 500 лв., а фирмите – от 500 до 1000 лв. При повторно нарушение глобите са до 5000 лв.

От общинската администрация уточняват, че те не издават разрешения за озвучаване на частни тържества или извършване на строителни и ремонтни дейности в забранените часови диапазони, каквито твърдения се разпространяват в социалните мрежи. Такава възможност не фигурира нито в общинската Наредба за опазване на обществения ред, нито в националното законодателство.

Документи с подобно съдържание не са издавани на заведения, строителни фирми или физически лица през последните 5 години от кметуването на д-р Дарин Димитров .

Сигнали за нарушения трябва да се подават на тел. 112, за да могат да реагират своевременно и органите на реда, които отговарят за контрола и съставят актовете.

Прочетена 496 пъти

facebook coment