Четвъртък, 26 Август 2021 12:26

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: Маски на открито в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Временни противоепидемични мерки се въвеждат в Търговище от днес до 30 септември, със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, информират от неговия пресцентър.

Задължително става носенето на защитни маски за лице на открити обществени места, като пазари, тържища, пазари тип „битак“ и навсякъде на открито, където е невъзможно спазването на физическа дистанция от 1,5 м.

Контролът по спазване на мерките ще се осъществява от кметовете на кметства, кметските наместници и определени служители на общинската администрация, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи, РЗИ-Търговище и ОДБХ-Търговище.

На заседанието на Общинския съвет в Търговище днес кметът призова гражданите за повече отговорност и спазване на противоепидемичните мерки.

„Вече сме в червената зона. За разлика от миналата година, когато в края на август ситуацията бе добра, сега тя става все по-тежка. Ситуацията с Делта варианта вече е такава, че, когато се разболее един от семейството, се заразяват всички“, допълни градоначалникът.

Д-р Димитров изтъкна и ползата от ваксинацията. „Това не е задължително, но е животоспасяващо“, каза кметът и изрази убеждението си, че гражданите ще подходят отговорно, за да може да протече и нормално новата учебна година.

Заповедта на кмета е публикувана в сайта на Община Търговище:

https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/mayor/list.released.acts/Zapovedi2021/merki%20covid

Прочетена 583 пъти

facebook coment