Четвъртък, 28 Юли 2016 10:12

Близо 10 000 лв. «заработиха» ало-измаманиците за ден в Търговище

Оценете
(1 глас)

Отново зачестиха опитите за телефонни измами в Търговище, като обажданията са насочени към домашните телефони на възрастни хора. Измамниците действат по нова схема, алармират от ОД на МВР.

Така двама старци «изгоряха» вчера с крупни суми пари. Под предлог, че са необходими пари за лечение на близък роднина ало-измамниците са отнели 3 500 лв. на 88 годишния К.Ч.

Отново вчера по обяд след разговор на стационарен телефон в заблуждение е въведен 73 г. К.А. От лицето са отнети 6 000 лв.

Измамниците действат по нова схема – започва се с обаждане от стационарен тел.номер като звънящият се представя за служител на полицията. Той апелира хората да сигнализират веднага при обаждане от ало-измамници. Малко по-късно потърпевшият получава обаждане от мобилен номер, при което е заплашен, че ако не даде исканата сума ще има тежки последствия за него. Потърпевшият се принуждава и се обажда на мнимия служител на полицията, който му казва “Давай парите, спокойно, ние ги следим”, обясняват схемата криминалистите.

От МВР отново напомнят на всички граждани да не правят плащания, под какъвто и да било предлог, след поискана сума по телефонен разговор.

Прочетена 1788 пъти

facebook coment