Печат на тази страница
Петък, 17 Септември 2021 16:20

Преброителите в Търговище тръгват по домовете от утре

Оценете
(1 глас)

Преброителите в община Търговище започват обхода в предварително определените участъци от утре, 18 септември. Той ще продължи до 3 октомври. Преброителите ще минават между 8.00 ч. и 20.00 ч. всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, съобщават от Общинската преброителна комисия.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят до 30 септември, докогато продължава и електронното преброяване.

Гражданите следва да знаят, че Община Търговище не събира преброителните кодове. Десетки имейли с кодове са постъпили на електронната поща на администрацията от началото на онлайн преброяването до момента. Гражданите трябва да ги предадат на преброителя, който ще посети дома им. 

Ако живущите на конкретен адрес отсъстват или не желаят да имат контакт с преброителя, той може да остави бележка с телефонния си номер. Така, по-късно хората могат да предадат кода, генериран от онлайн системата или да уговорят удобен ден и час за посещение.

До момента малко над 10% от жителите на община Търговище са се преброили онлайн, сочи справката на местната структура на Националния статистически институт

Прочетена 235 пъти