Четвъртък, 18 Ноември 2021 08:51

Спасител от пожар зове за помощ за пострадалото семейство

Оценете
(3 гласа)
Спасител от пожар зове за помощ за пострадалото семейство Сн. ОД на МВР

Благодарствена грамота за доблестна постъпка получи от регионалната пожарна 55-годишният Юсуф Исмаилов от Търговище. Тя му бе връчена от началника на службата гл. инсп. Ангел Ангелов, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Мъжът е предотвратил пожар в дома на съседите си.  Сега приканва граждани или строителни фирми да помогнат на пострадалото семейство за възстановяване на скромното им жилище, което е сериозно засегнато от пожара. Идва зима, а ремонтът е непосилен за съседите му, които разчитат само на инвалидни си пенсии.

Постъпката на Юсуф силно е впечатлила служителите от три екипа на пожарната, отзовали се на 17.11.2021 г. на сигнал за възникнал пожар в апартамент в жилищен блок в кв. „Запад 3“ в Търговище. Бързата и адекватна намеса на Юсуф е спасила майка и син, с физически увреждания, с които са комшии на шестия етаж в блока. Огънят бързо се е разпространил, защото в близост имало различни леснозапалими материали – матрак, диван, бюро.

Спасителят чул виковете за помощ на жената. През открехнатата входна врата на съседния апартамент излизал гъст облак дим. Отворил я и видял пламъците, излизащи от стая в апартамента на бедстващите. Без колебание той се втурнал и ги извел на безопасно място. Това обаче не било лесно, тъй като двамата били силно стресирани и не искали да излязат. После започнал да хвърля вода с кофи, за да потуши разрастващия се огън. Съпругата му пък пълнела съдовете с вода. В това време пристигнали и пожарникарските екипи.

„Не съм се замислял изобщо дали да го направя – трябваше да се действа бързо. А и по природа не съм от страхливите. Така съм възпитан – трябва да се помага на хората винаги, когато можеш, защото всеки може да изпадне в беда. Друго поведение не би било човешко. Не съм го направил за благодарности, нито се чувствам герой. А и пожарникарите дойдоха толкова бързо! Убедих се, че професията им никак не е лесна.“, е споделил на срещата мъжът.

Прочетена 176 пъти

facebook coment