Печат на тази страница
Сряда, 15 Декември 2021 14:50

Олимпийската медалистка по стрелба от Токио Антоанета Костадинова е спортист на годината на Търговище

Оценете
(1 глас)
Олимпийската медалистка по стрелба от Токио Антоанета Костадинова е спортист на годината на Търговище СН. Община Търговище

За най-успешен спортист е определена състезателката по спортна стрелба, олимпийската шампионка от Токио и почетен гражданин на Търговище Антоанета Костадинова. На Олимпийските игри тази година, тя завоюва сребърен медал в дисциплината с пневматичен пистолет и четвърто място с малокалибрен пистолет. Днес тя получи отличието си „Спортист на годината“ за 2021 г. на церемония в кметството. Наградите на Костадинова, на нейния треньор Христо Маринов, и на останалите отличени в класацията, бяха връчени от кмета д-р Дарин Димитров.


„Това, което искам да пожелая на всички, е да не се предават, защото аз 17 години чаках този медал. Най-после, след толкова време, моята мечта се сбъдна. Пожелавам и Вашата да се сбъдне“, заяви Костадинова.

Кметът на Търговище каза, че трябва всички заедно да намираме начини да стимулираме децата да спортуват все по-активно, защото едва ли има друго, което да прославя Търговище така, както спорта.  

Второто място зае Сали Салиев, състезател на клуба по борба „Олимпиец“. През 2021 г. Салиев завоюва второ място на Европейското първенство по борба при кадетите, както и първи места от държавните лични и отборни първенства. Номер три в класацията е Мирослава Минчева, състезател по спортна стрелба от клуб „Светкавица“. Тя има спечелени златни, сребърни и бронзови отличия от международни турнири и държавни първенства с пневматичен и малокалибрен пистолет. Четвърта е Ренета Николова от клуба по ориентиране „Вариант 5“. Петото място е за състезателката по борба на клуб „Олимпиец“ Айлен Ахмедова. Шести е Калоян Петров от клуба по ориентиране „Вариант 5“. Седмата позиция заема друг състезател на „Вариант 5“ – Иван Сираков. Осми е Валентин Малакчиев от школата по спортна стрелба на „Светкавица“. На девето място е класиран състезателят по борба на клуб „Олимпиец“ Аднан Таиров. Десетото място е за Миркаан Стефанов, състезател по спортна гимнастика в клуб „Торнадо“.

спортисти

Наградата „Отбор на годината“ отиде при момичетата до 14 г. на Баскетболен клуб „Светкавица“, с треньор Мирела Тодорова. Сред техните постижения са трето място в квалификациите и четвърто място във финалите на държавното първенство. Втората позиция е за юношите старша възраст на футболния отбор на „Светкавица“. Трети са момичетата до 12 г. на Баскетболен клуб „Светкавица“.

Двама пък са носителите на наградата „Млада надежда на годината“, която се връчва на спортисти до 12-годишна възраст. Това са Онур Хикмет, състезател по спортна гимнастика на „Торнадо“ и Паула Вълчанова от Спортен клуб по тенис на маса „Пътинженеринг – Т Светкавица“.

Отличени бяха и треньорите на всички спортисти, намерили място в класацията през 2021 г.

Прочетена 233 пъти