Четвъртък, 16 Декември 2021 13:35

Местният парламент разглежда 17 докладни на последното си заседание за годината

Оценете
(1 глас)

17 точки са включени в дневния ред на последното заседание за годината на Общинския съвет в Търговище. То е насрочено за 22 декември, сряда, информират от пресцентъра на общинската администрация. 14 от докладните се внасят от страна на Община Търговище, а 3 – от председателя на Общинския съвет и функциониращите към него комисии.

Като първа точка е включено приемането на план-сметката за чистота за 2022 г. Не се предвижда повишаване на таксата за битови отпадъци, която е основното перо, финансиращо план-сметката. Тя възлиза на 7,5 млн. лв. и бе публикувана за обществено обсъждане през ноември. Предложения по нея се приемат до утре (17 декември), включително, на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в Центъра за административно обслужване на Общината. Проектът й е публикуван в сайта на местната администрация: https://bit.ly/321HgKz.

Ще бъде разгледан и проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услуги. Основните промени касаят актуализация на цените и въвеждането на нови услуги, предлагани от Общинските предприятия „Обреди“ и „Социални и охранителни дейности“, както и от Духовия оркестър. Там, където се предвижда повишение в цените, то е мотивирано с увеличението в разходите за консумативи и поддръжка на различните съоръжения, стопанисвани от предприятията. Предложения по проекта за изменение се приемат до 20 декември. Той е публикуван на: https://bit.ly/3IWX1mw.

На заседанието ще бъдат представени и отчетите за дейността на местния парламент през годината, на комисиите по стипендиите за даровити деца и за подкрепа на лица с репродуктивни проблеми.

Всички докладни, заедно с приложенията към тях, са публикувани тук: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings/Sesia22122021

Прочетена 253 пъти

facebook coment