Четвъртък, 05 Май 2022 14:09

Откриват 234-я пролетен панаир в Търговище на 9 май

Оценете
(1 глас)

На 9 май, Ден на Европа, ще бъде открито 243-тото издание на пролетния панаир в Търговище. Той ще се проведе в дните до 15 май, съобщават от общинската администрация.

Програмата започва в понеделник, в 11.00 ч., с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“. От там ще тръгне и дефиле към Художествена галерия „Никола Маринов“. В него ще се включат Духовият оркестър към Общината и Мажоретният състав. Маршрутът е от централния площад по улиците „П. Р. Славейков“, „Кап. Данаджиев“ и „Мургаш“. Движението на посочените улици ще бъде ограничено за времето на преминаване на дефилето.

Търговското изложение ще бъде официално открито в 11.45 ч. пред галерията. Там Духовият оркестър ще изнесе и концерт на открито.

В 19.00 ч., на сцена „Борово око“ стартира #МузикаленПаркФест, който ще продължи в дните до 14 май. Концертът в първата вечер на панаирната седмица ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Той се организира с подкрепата на официалния партньор на панаира фирма „Мебел Стил“ и Областният информационен център в Търговище.

На 9 май започва и Международният фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“, който ще продължи до 13 май.

Кметът д-р Дарин Димитров отправя покана за включване в проявите към всички жители и гости на града.

Прочетена 421 пъти

facebook coment