Печат на тази страница
Понеделник, 09 Май 2022 14:07

Панаирът в Търговище е открит

Оценете
(1 глас)

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри 243-я традиционен пролетен панаир, информират от пресцентъра на общинската управа.

Проявите за откриването му започнаха с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“. От там тръгна и дефиле до изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“, което бе предвождано от Духовия оркестър към Общината и мажоретен състав – Търговище.

„Традиция на панаира е изградена около необходимостта да бъдем заедно. Заедно бизнесът да открива нови пазари и клиенти, но и заедно да споделим емоциите от най-обичаното и чакано събитие в Търговище. Нека панаирната седмица бъде време за радост, за оптимизъм, за намиране на нови възможности и съмишленици“, заяви пред изложбените зали кметът д-р Дарин Димитров.

Събитието уважиха представители на държавната и местна власт, духовни лица и граждани.

панаир22

Над 100 са производителите и търговците, подали заявки за участие в рамките на изложението. Фирмите са от цялата страна. В залите е изложена конфекция, ръчно изработени бижута, вина и други стоки. Официалният партньор на панаира, фирма „Мебел Стил“, пък представя богата гама мека мебел на преференциални цени.

В 19.00 ч. на сцена „Борово око“ започва #МузикаленПаркФест. Концертът в първата от панаирните вечери е посветен на Деня на Европа. Той ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Освен с подкрепата на официалния партньор, концертът се организира и със съдействието на Областния информационен център.

В дните до 15 май изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“ ще работят от 9.00 ч. до 21.00 ч. Работното време на базара с атракциони до стадион „Димитър Бурков“ е от 9.00 ч. до 24.00 ч.

Пълната програма на панаира може да бъде открита в сайта и фейсбук страниците на Община Търговище и Традиционен пролетен панаир Търговище.

Прочетена 331 пъти