Печат на тази страница
Събота, 14 Май 2022 07:13

Областният управител: Пожелавам на Търговище светли дни!

Оценете
(1 глас)

Уважаеми жители и гости на Търговище,

приемете най-сърдечни ми поздрави по случай празника на Търговище – 14 май!

Летописът на нашия древен град е вписан със златни букви в историята на България. Славното минало и историята, като че ли са орисали Търговище на успех. Силният дух на града ни е заредил жителите му със сила да отстояват мечтите си и да не се спират пред трудностите. И да мислят за себе си като общност от макар различни хора, но с общи цели, общи идеали. Защото най-ценното на един град са неговите жители, които с трудолюбие, воля, предприемчивост и инициативност са залога за бъдещето на града, неизчерпаем ресурс за неговото стопанско развитие и благополучие!

Търговище е дал на България и света светли личности - революционери, военни дейци, спортисти, архитекти, лекари, писатели, художници и мн. други, които с постиженията и таланта си неведнъж са надскачали границите на своето време и са прославяли името на родното ни място. А тук и занапред ще се раждат можещи и знаещи хора, подготвени за предизвикателствата на съвременния глобален свят.

Пожелавам на търговищенци, мирно небе, светли дни, доброта, взаимно уважение и прекрасни възможности за растеж и развитие.  Уверен съм, че с общи усилия ще продължим да разкриваме потенциала на нашия град, така че той да става все по-хубав, по-привлекателен и модерен! За да ни има!

Станимир Парашкевов

Областен управител на Област Търговище

Прочетена 125 пъти