Печат на тази страница
Неделя, 15 Май 2022 12:09

Откриха пресклуб на БТА в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев откри снощи в Търговищес национален пресклуб на информационната агенция на празника на града - 14.05.2022 г.

Той се намира в сградата на областната администрация, в центъра на града. Пресклубът беше осветен от архиерейския наместник на Търговищката духовна околия ставрофорен иконом Славчо Проданов. Официални гости на събитието бяха областният управител Станимир Парашкевов, кметът на община Търговище Дарин Димитров, представители на бизнеса, науката, културата, журналисти. Идеята е новият пресклуб, който е 20-ти поред на Агенцията, да бъде място за пресконференции, дискусии, средище за общуване между медии и институции, граждани.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев честити новата придобивка на Търговище и посочи, че БТА работи активно през последните години в региона. Припомни й имената на хората положили началото. За първи път кореспондент на БТА в Търговищко има от 1982 г., това е Илияна Божилова. Тя работи за БТА до 1986 г., след което кореспондент до 1998 г. е Павлина Петкова, която в момента е отговорен редактор на „Вътрешна информация“ в София“. От 2011 г. БТА в Търговище има кореспондент в лицето на Боряна Димитрова.

Екипът на „Търговище ТВ” поздравява колежката Боряна Димитрова за възможността хората да имат по-пряк път до нея. Пожелаваме й да е любопитна към света, да владее словото брилянтно, да отразява събитията по най-добрия начин, да получава признанието на колегите и обществото!

Прочетена 172 пъти