Четвъртък, 02 Юни 2022 13:16

Отиде си съдия Тихомир Петков

Оценете
(1 глас)

След тежко боледуване, на 01.06.2022 г., е починал дългогодишният съдия Тихомир Петков, съобщават с прискърбие колегите му от Окръжния съд – Търговище. Петков беше негов ръководител дълги години и настоящ заместник-председател.

Петков е завършил е "Право" в СУ "Климент Охридски" през 1983 г. Работил за кратко в Софийски окръжен съд и след това, целият му професионален път е преминал в Районен и Окръжен съд - Търговище. От 1991 г. е съдия в Окръжен съд – Търговище. От 1999 г. до 2014 г. е негов административен ръководител, а след това и до днес – заместник председател.

„Беше отзивчив и състрадателен към хората, респектиращ като съдия, а в същото време и с невероятно чувство за хумор и желание за живот. Подхождаше с изключителен такт към всички и към проблемите на институциите, което му спечели уважението не само на юридическата гилдия, но и на обществеността. Изключително ценен колега и приятел! Ще ни липсва много!“, се казват колегите му в скръбната вест

Всички съдии и служители от ОС – Търговище изказват искрени съболезнования на близките му. Светла памет и мир на душата му!

Поклонението ще се състои на 03.06.2022 г. от 11,00 ч. на гробищния парк в Търговище.

Прочетена 332 пъти

facebook coment