Сряда, 22 Юни 2022 10:00

Висока скорост - най-честото нарушение на водачите на ТИР-ове и автобуси

Оценете
(1 глас)

От 13 до 19 юни на територията на страната бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Акцията бе реализирана под егидата на „Roadpol“– Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

По време на операцията полицейските служители са проверили по пътищата на област Търговище 255 товарни автомобили. Общият брой на установените от контролните нарушения е 214. От тях най-много са установените случаи на неспазване на скоростните режими от водачите на товарни автомобили – 163. Установени са 8 случая на неизползване на обезопасителни колани от водачи или пътници в автомобилите, 6 случая – на управление на технически неизправни автомобили, 5 – на нередовни документи на водачите и един случай – на управление на товарен автомобил след употреба на алкохол от водача.

Значително по-малко нарушения са констатирани при проверките на автобуси. За една седмица са проверени 57 автобуса в областта. Установени са по 2 случая на нарушаване на скоростните режими, на неизползване на обезопасителни колани и на нередности в документите на водачите.

Прочетена 101 пъти

facebook coment