Печат на тази страница
Четвъртък, 23 Юни 2022 10:19

Посмъртно отличие за съдия Тихомир Петков

Оценете
(2 гласа)

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет удостоява посмъртно с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“ съдия Тихомир Петков, заместник-председател на Окръжен съд – Търговище. Определена е и парична награда от 1000 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения, и високи нравствени качества.

Предложението е внесено от председателя на Окръжния съд – Търговище Татяна Даскалова, съобщиха от правосъдната институция. В него се посочва, че съдия Петков е бил личност с богата обща култура, с вродена интелигентност и човещина, с чувство за такт и справедливост, както и това, че той има големи заслуги в изграждане на положителния образ на съда, в установяването на спокойна и нормална атмосфера на работа и на безупречни отношения между магистратите и отделните звена в органите на съдебната власт – съд, прокуратура, следствие.

Съдия Тихомир Петков ни напусна на 01.06.2022 г. след тежко боледуване.

Решението на СК на ВСС приемаме като признание за неговите професионални и човешки качества, морално удовлетворение за близките му и за целия състав на ОС – Търговище.

Прочетена 196 пъти