Вторник, 30 Август 2022 16:07

Обезопасяване на пътя край „Момина чешма“ искат хора от вилните зони

Оценете
(1 глас)

Спешни мерки за обезопасяване на главния път София-Варна, в района на местността „Момина чешма”, предлагат живущи във вилните зони на Търговище.През годините там се случиха доста тежки инциденти, при които има и загинали. Реакцията на хората идва след поредната катастрофа през месец юли т.г., когато загина възрастен шофьор. Излизайки на първокласния път от вилна зона "Драката" и предприемайки завой наляво, автомобилът му е пометен от друга кола. Според шофьори този участък от пътя е много опасен, защото превозни средства се движат с висока скорост и не спазват ограниченията, а излизащите от вилните зони са принудени да правят нарушения при завой, тъй като пътната маркировка е непрекъсната. Видимостта също е намалена заради редовно спрени коли при търговците на ябълки.

Над 200 души от „Драката” и „Кованлъка” са се включили в протестна подписка, с която настояват в опасния участък да бъдат поставени предупредителни знаци, стационарна камера за контрол на скоростта, да бъде променена хоризонталната пътна маркировка и пр. Осемте си предложенията те са изпратили до областния управител, кмета на общината, МРРБ, АПИ и др. Засега реакция има от областния управител Станимир Парашкевов, който е препратил жалбата до ОД на МВР и Областното пътно управление в Търговище. Чака се тяхното становище.

От инициативния комитет казаха още, че спирката на обществения транспорт от страна на „Драката” е удачно да се разположи в уширението на пътя, тъй като сега пешеходците са принудени да вървят 100-тина метра по банкета, което е рисково за живота им предвид „връхлитащи” камиони и автомобили.

Хората се надяват държавните и общински институции да предприемат бързи действия за обезопасяване на района, за да се предотвратят други злополучни събития.

Денислава Атанасова

Прочетена 461 пъти

facebook coment