Четвъртък, 01 Септември 2022 10:19

Състезание по риболов за деца на 6 септември

Оценете
(2 гласа)

Община Търговище и Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности“ организират състезание по спортен риболов за деца. То ще се проведе в Деня на Съединението, 6 септември, на язовир Пресиян. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи – до 10 г. и от 10 до 15 г.

Всеки състезател участва с лични риболовни принадлежности.

Състезанието е индивидуално. Уловената риба трябва да се съхранява в живарник, различен от телен и не по-къс от 1 метър, до измерването й от съдийската комисия, след което всички риби се връщат във водата. Всеки състезател ще се състезава в отделно място и сектор, изтеглени в предварителен жребий. Участниците могат да ловят с една въдица и да използват неограничено количество стръв и подхранки. Участието е безплатно.

Във всяка възрастова група ще бъдат връчени награди за I, II и III място. За призовата тройка във всяка възрастова група ще се състезават участниците, уловили най-голямо количество риба (в килограми) в отделните сектори. Приз за уловена най-голяма риба ще получи участникът, уловил най-тежкия екземпляр. Предвидена е и награда за най-малкия състезател. Всички ще получат грамоти за участие и поощрителни награди.

Язовир Пресиян е зарибен с шаран, каракуда (таранка), червеноперка, уклей (облез), костур.

Със състезанието се дава символичен старт на любителския риболов на язовир Пресиян. Той ще бъде отворен за граждани от 12 септември. Таксата за разполагане на въдица ще бъде 5 лв. Сумите ще се заплащат към Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“, което стопанисва обекта.

Прочетена 272 пъти

facebook coment