Петък, 25 Ноември 2022 12:03

Предстои ремонт на близо 29 км републикански пътища в Търговищко. АПИ отвори офертите за проектиране

Оценете
(3 гласа)

30 са отворените оферти в двете обществени поръчки за изработване на технически проекти за основен ремонт на 28,5 км републикански пътища в област Търговище, информират от АПИ.

В едната обществена поръчка е изработването на технически проект за основен ремонт на 11,6 км от първокласния път Велико Търново – Търговище, в участъка между гр. Антоново и гр. Омуртаг. Отсечката е част от направлението София – Варна. Индикативната стойност за изработване на техническия проект е 232 920 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни. Отворени са 13 оферти

В другата обществена поръчка е проектирането на основния ремонт на 16,9 км от второкласния път Попово – Дралфа. Трасето свързва населените места в общините Попово, Стражица, Горна Оряховица и Търговище. Прогнозната стойност е 338 540 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 60 календарни дни. 17 са отворените оферти.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Прочетена 404 пъти

facebook coment