Вторник, 29 Ноември 2022 09:21

Прокурорско обвинение за притежание на марихуана за мъж от Търговище

Оценете
(1 глас)

Районна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност за държане на над 110 грама марихуана млад мъж от града, той е задържан под стража.

По искане на наблюдаващия случая прокурор, съдът определи 26-годишният К.К. да търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е криминално проявена и осъждан за друго престъпление, свързано с наркотични вещества, като настоящото деяние е извършено в периода на изпитателния срок по влязло в сила наказание.

На 24 ноември 2022 година, при извършено претърсване и изземване в дома на мъжа в търговищки квартал, са намерени и иззети 117 грама суха тревиста маса, установена като марихуана. К.К. е привлечен в качеството му на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярката за неотклонение.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Търговище. Определението на съда подлежи на въззивен контрол.

Прочетена 167 пъти

facebook coment