Понеделник, 27 Февруари 2023 09:53

Мъж е задържан за серия взломни кражби в Търговище

Оценете
(1 глас)

Мъж е задържан за серия взломни кражби в Търговище след незабавни действия на криминалисти на районното управление в града. 26-годишен мъж от гр. Провадия е извършил 3 кражби и на два опита за такива. Деянията са сторени за кратък период от време в малките часове на 26.02.2023 г. в гр. Търговище, като е използван един и същ способ – взломяване с помощта на лост.

Чрез взлом на прозорец той е проникнал в павилион в града, откъдето е откраднал монетник с около 200 лв. в него. Посредством взлом на входна врата е проникна и в хранителен магазин в града, откъдето е задигнал около 50 лв. Чрез взлом на входна врата на офис е извършил още кражба на велосипед „Rock Rider”- собственост на 50-годишен мъж.

26-годишният е направил и два опита за кражба. Чрез взломяване с лост на входни врати е проникнал последователно във фризьорски салон и в хранителен магазин в града, като тези му опити са останали недовършени.

В резултат на предприети незабавни издирвателни и последващи процесуално-следствени действия от служители на РУ-Търговище извършителят на деянията е установен и задържан за срок до 24 ч. по Закона за МВР. Впоследствие срокът за задържането му е удължен до 72 ч с постановление на прокурор. Предстои да бъде гледано в съда искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетена 211 пъти

facebook coment