Четвъртък, 02 Март 2023 12:12

Флашмоб и празнично хоро за Националния празник в Търговище

Оценете
(1 глас)
Флашмоб и празнично хоро за Националния празник в Търговище Сн.архив

Различни прояви организира Община Търговище за отбелязване на Националния празник на България, 3 март и 145 г. от Освобождението на страната ни от османско робство.

Те ще започнат в 10.30 ч. с отслужването на молебен за здраве и просперитет на българския народ в храм „Св. Йоан Рилски“, информират от кметството.

В 11.15 ч. пред паметника на българо-руската дружба в парка „Боровец“ ще бъдат положени венци и цветя в памет на загиналите за свободата ни.

Патриотичен флашмоб на площад „Свобода“ пък ще представят в 11.45 ч. възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“, I СУ „Св. Седмочисленици“ и II СУ „Проф. Никола Маринов“. С балони, в цветовете на българския трибагреник, учениците ще оформят националния ни флаг. В програмата ще вземе участие и Духовият оркестър.

На площада кметът д-р Дарин Димитров ще отправи поздрав към всички съграждани, а в минутите след 12.00 ч. ще се извие голямо празнично хоро. То ще бъде поведено от фолклорен клуб „Омая“, в рамките на тяхната инициатива „Съпреживяването  - Да се хванем на хорото“.

Вечерта е предвидена празнична заря.

В празничния ден, по традиция, за посещения с вход свободен е отворен и Регионалният исторически музей.

Прочетена 252 пъти

facebook coment