Неделя, 23 Април 2023 19:39

Ротари Търговище събра 15 000 лв. за възстановяването на „Момина чешма“ на благотворителен бал (снимки)

Оценете
(2 гласа)

В края на Светлата великденска седмица Ротари клуб – Търговище проведе благотворителен бал, на който обяви своята нова общополезна инициатива – възстановяването на „Момина чешма“ и пространството около нея. Ротарианците и техните приятели дариха 15 000 лв. за осъществяване й. Средствата бяха събрани от томбола, търг на предмети и продажба на куверти.  

„Ротари, освен дарителство е и приятелство“, каза пред 120-те гости в ресторант „Нова Мизия“ президентът на клуба за 2022/23 г. Никола Колев. Той допълни, че присъствието им е знак за съпричастност към идеята за реализиране на новото начинание на клуба. По думите му блясъкът на „Момина чешма“, която се намира на главния път София-Варна, ще бъде върнат през следващата година, тъй като предстои да се изработи идейно-архитектурен проект.

слайд1

Президентът и управител на „Гласко“ ООД г-н Колев припомни, че средствата от благотворителните балове винаги са влагани в проекти в полза на местната общност. Няколко години поред бяха подпомагани Общината Търговище и РИМ – Търговище за превръщането на древния град „Мисионис“ в атрактивен туристически обект. Предстои там да бъдат поставени и рекламно-информационни табели. Изградени бяха два заслона и места за отдих в местността „Парка“, възстановена беше мраморната чешма в централната градска градина и пр.        

  слайд2   слайд3

Приятелите и съмишлениците на Ротари направиха изключителни жестове на дарителство, като откупиха красиви предмети на изкуството, сувенири, монети, сладкарски изделия и др. от благотворителната разпродажба.  Две дами влязоха в открито наддаване за маслена картина на художника Валентин Голешев, но срещу сумата от 2 600 лв. тя стана притежание на Яница Кънчева. Бизнес дамата Зорница Зашева закупи предмети с благотворителна цел на стойност 1450 лв., а собственикът на „Агротрон – М“ Мехмед Юмеров – за 680 лв. Тримата получиха почетни плакети за щедростта си и ангажираността към каузата.

Празненството уважиха представители на Ротари клубове от Варна, Шумен и Попово, както и на сродната  организации „Лайънс клуб“ Търговище. За настроението на гостите се погрижиха фолклорен клуб „Омая“, балет „Вега“ и дует Шик“. (ВИЖ ГАЛЕРИЯ СНИМКИ по-долу)

Прочетена 1567 пъти

facebook coment