Неделя, 30 Октомври 2016 13:31

Самотна майка разчита на подкрепа за операция на сина си Божко (видео)

Оценете
(3 гласа)

Самотна майка от Търговище събира средства за операция на болното си дете. Заради финансовата безизходица тя сама твори сувенири, които ще продава на благотворителен базар. Непосилно за майката е обаче да събере цялата сума от 6500 лв. за лечението в чужбина. Затова тя разчита на подкрепата на добри хора да дарят надежда на сина й Божко.

7-годишният Божидар е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност. От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и ръчичките. Майката Лидия е безработна, защото й се налага да е до сина си. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божко от 340 лв.

Лидия Гюрова:

 „Сега и аз съм първокласник, всеки ден съм с него, за да може ако има някаква нужда от мене аз да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано.”

По съвет на руски специалисти на Божидар може да се извърши фибротомия - безкръвна и щадяща операция, след която няма обездвижване чрез шини и гипс. За съжаление тя  все още не се извършва в България. В клиника в Сърбия искат 5 700 лв. за операцията, нужни са пари за път и престой. Самотната майка също прави малки крачки към голямата цел. Всеки ден твори ръкоделия, които продава чрез приятели и социалните мрежи.

Лидия Гюрова:

"Много се радвам, че има такива хора, които могат да ни подкрепят – с добри сърца.”

В момента Лидия изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божко. 

Ако искате да помогнете на един детски живот дарителската сметка е:

ЦКБ АД Клон Търговище

CECBBGSF IBAN BG05 CECB 9790 40B8 562300

Титуляр: Божидар Лидиев Георгиев                   

Прочетена 8554 пъти

facebook coment