Печат на тази страница
Неделя, 13 Ноември 2016 19:31

Вълна на съпричастност и дарения за операция на Божко (видео)

Оценете
(2 гласа)

Огромна вълна на съпричастност след наш репортаж. Наскоро ви разказахме за самотната майка Лидия, която се нуждаеше от средства за операция на 7-годишния си син Божко.

Само три седмици след това дарителската сметка вече е пълна с нужните над 6 500 лв. Щедри хора от цялата страна, с големи сърца оказаха финансова помощ, за да защитят правото на едно дете за пълноценен живот и здраве. Индивидуални дарения от по 20, 50, 100 лв. и подкрепа от по 1000, 2000 лв. от фирми. Това е равносметката. Зад всеки заделен лев обаче има преди всичко човещина и милосърдие.

Благодарим Ви, мили хора! Благодари Ви и майката Лидия Гюрова, чу протегнахте ръка на едно болно дете, че в натоварения си ден отделихте време и средства да помогнете на един детски живот.

Лидия и Божко заминават в средата на декември в Сърбия, където в клиника „Медукис” руски специалисти ще му направят Фибротомия по метода Улзибат. Интервенцията е безкръвна, бърза и щадяща. Намалява стреса при децата и следоперативното възстановяване е бързо – не се обездвижват чрез шини и гипс. За съжаление тази операция все още не се извършва в България.

Успех Лидка, кураж Божко!

Прочетена 3278 пъти