Петък, 18 Ноември 2016 09:37

Нова и безопасна детска площадка искат във Въбел (видео)

Оценете
(2 гласа)

Съвременна и безопасна детска площадка искат родители от квартал Въбел в Търговище. Исканията им бяха внесени с 518 подписа до ръководството на Общината. Те настояват да се обособи терен в двора на закритото училище в квартала, където да се изгради нов детски кът. 

Единственото място, където сега играят децата от квартала е в плачевно състояние.  Неподдържана растителност, счупени и неподменяни от десетилетия съоръжения притесняват майките.

Краси Йорданова, майка

„Виждате ръжда, изкарани гвоздеи, неща с които децата спокойно могат да се наранят. Не е допустимо!“

Милка Евтимова, майка

„Това е квартал на града, в който живеят 200 деца и трябва да има една нормална площадка“

Родителите настояват не за подмяна на съществуващите съоръжения за игра, които се намират до натоварена улица, а за проектиране и изграждане на нова детска площадка в закритото училище. Тя да е за две възрастови групи, да отговаря на стандартите за безопасност, да има видеонаблюдение и да се превърне в едно желано пространство за отдих, спорт и социален живот на хората.

Зад каузата застава и общинският съветник от Търговище и председател на комисията по образование и култура Дамян Иванов, който ще внесе питане за проблема в местния общински съвет.

От инициативния комитет се надяват, в капиталовата програма на Община Търговище за 2017 г., да бъдат заложени целеви средства за модерна детска площадка, а на по-късен етап искат да се изгради и спортна площадка за младежите от кв. Въбел.

podpiska

Подписката е адресирана до кмета на Търговище, председателя на Общинския съвет и председателите на постоянните комисии към местния парламент.

Прочетена 2648 пъти

facebook coment