Четвъртък, 24 Ноември 2016 11:03

Мобилно приложение за жалби на гражданите подготвя Община Търговище

Оценете
(2 гласа)

Повече пари за облагородяване на селата, за улични ремонти и др. ще бъдат заложени в бюджета за 2017 г. Подготвя се и мобилно приложение, на което да се подават сигнали от хората за проблеми в населеното място. Това стана ясно по време на публичния отчет за първата година от мандата на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров. Снощи той представи пред обществеността изпълнението по заложените приоритети и цели в управленската си програма, както и акцентите в процес на работа.

Сред проблемите, които кметът представи пред гражданите, са липсата на финансиране за нова клетка на депото, засилване на контрола за регистрация на кучета за овладяване на популацията на бездомните, бъдещето на казармите, състоянието на хирургическия блок и други.

otcet

В бюджета за следващата година ще се заделят повече средства за благоустройствени дейности по селата, закупуването на електронно информационно табло за чистотата на въздуха, GPS устройства за сметосъбиращите и почистващи машини, разширяване на видеонаблюдението и други. Предвижда се изготвянето на местна наредба за стимулиране на инвеститори, възстановяване на новинарски емисии по радиовъзела, изготвяне на нова концепция и за традиционния пролетен панаир, мобилно приложение за жалби и други.

Община Търговище няма да прекрати обявената процедура за обществена поръчка за санирането, стана ясно на срещата. Догодина ще стартират основните ремонти на обектите от образователната инфраструктура от инвестиционната програма за над 9 млн. лв. През пролетта ще започне рехабилитация на улиците, изграждане на кръстовище на бул.”Митрополит Андрей” и благоустрояване на район в кв.”Запад” 2. В строителната част е включена работата и по изграждане на т.нар. „пробив Катрафилов”. Паралелно ще продължи рехабилитацията на улици, тротоари, входните артерии по капиталовата програма и др.

otchet 1

„Нека всички сме активни, добронамерени и работим с нови идеи за каузата Търговище!”, каза д-р Димитров.

Гражданите могат да се запознаят с пълния вариант на отчета в презентацията, която е качена в сайта на Община Търговище.

Прочетена 2344 пъти

facebook coment