Четвъртък, 24 Ноември 2016 12:22

Непълнолетни потрошиха делфини в шадравана (видео)

Оценете
(2 гласа)

Два от ембелматичните делфини от градския шадраван на централния площад в Търговище изчезнаха, сигнализираха будни граждани.

Според запознати въпреки засиленото видеонаблюдение в района вандали са си позволили игра с пейка върху фигурите, които са изпаднали от стойките си.

От полицията в Търговище обясниха, че на 19 ноември 4-ма непълнолетни младежи са пренесли една от пейките в околността на шадравана и я поставили върху един от делфините. Вероятно поради недобра укрепеност фигурата се е срутила и паднала.

Дежурният пазач в кметството е забелязал инцидента, прибрал е единия от делфините, но не е уведомил общинското ръководство за случката. В сряда по обяд в дежурната част на МВР е постъпил сигнал от общината. В момента тече полицейска проверка. Вероятно с младежите ще работи комисията за противообществени прояви.

Родителите на учениците, причинили повредите по двата делфина в градския шадраван да поемат разходите за възстановяването им. Затова ще настояват от общинската администрация и още.

Миналата година общината инвестира 20 000 лв. в 16 камери, контролни зали с монитори в кметството и полицията, както и радиопредавателни съоръжения. Целта на монтирането им беше опазване на новите съоръжения в центъра от вандали. Чрез камерите бяха засечени младежи, които карат автомобили по новия площад, който е забранен за превозни средства. Други, чупещи пейки, бяха изправени на съд. Имаше и куриозен случай на „заловена” в кадър млада дама, която се снабдява с разсад за цветя от новите алеи.

През тази година системата за видеонаблюдение беше разширена до 29 камери, за което от бюджета са зеделени 24 000 лв.

Прочетена 3249 пъти

facebook coment