Четвъртък, 24 Ноември 2016 15:34

Общината: Родителите на вандалите да платят за повредените делфини в шадравана

Оценете
(2 гласа)

Родителите на учениците, причинили повредите по двата делфина в градския шадраван да поемат разходите за възстановяването им. Затова ще настояват от общинската администрация. При нужда ще бъде заведен и съдебен иск срещу тях, става ясно от прессъобщение на кметството.

По разпореждане на Община Търговище бяха демонтирани две от фигурите на делфини в градския шадраван. Причината е, че по тях са установени щети, причинени от вандали. Счупени са стойките, а по месинговите фигури има пукнатини.

Вандалската проява е станала към 23,30 часа на 19.11.2016 г. Извършителите, засечени от камерите за общинската система за видеонаблюдение, са 4 непълнолетни. Момчетата са хвърлили пейка от градската градина върху делфините.

Както Ви съобщихме, вандалската проява е станала към 23,30 часа на 19 ноември. Извършителите, засечени от камерите за общинската система за видеонаблюдение, са 4 непълнолетни. Момчетата са хвърлили пейка от градската градина върху делфините. По разпореждане на Общината са демонтирани две от четирите фигури на делфини в градския шадраван. Причината е, че по тях са установени щети. Счупени са стойките, а по месинговите фигури има пукнатини.

След сигнал от Община Търговище, полицията прави проверка по случая. Вече са взети обяснения от учениците, които са били навън, в нарушение на разпоредбите за вечерен час, нанесли са и щети на общинско имущество.

Специалисти от Община Търговище са изготвили констативен протокол. Ще бъде направена оценка на пораженията върху фигурите, за да се уточнят средствата за ремонта им.

Фигурите са предадени на съхранение в Общинското предприятие „Флора”. Към момента не може да се конкретизира в какви срокове ще бъдат ремонтирани и върнати в шадравана, тъй като все още не ясно колко сериозни са пораженията по тях.

Прочетена 1883 пъти

facebook coment