Понеделник, 04 Април 2016 10:28

Конкурс за бизнеса за безопасни условия на труд

Оценете
(0 гласа)

За втора година, Областният съвет по условия на труд към Областния управител на Търговище, отправя покана към предприятията, регистрирани и действащи в област Търговище, да участват в конкурс за здравословни и безопасни условия на труд. Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни, информират от пресцентъра на областната администрация.

В конкурса могат да участват предприятия от всички икономически дейности, като за целта те следва да попълнят и изпратят в съответния срок заявление за кандидатстване (по образец). Кандидатите ще се съревновават разпределени в три категории: малки, средни и големи предприятия, като всеки кандидат може да участва само в една от тези категории (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението). Препоръчително е в кандидатстващите предприятия, през предходната година (2015) да не е допусната смъртна злополука или злополука, довела до инвалидност. Дисквалифицират се от участие кандидати, за които се установи, че в заявлението за кандидатстване са попълнени неверни данни. Победителите във всяка от посочените по-горе категории, ще бъдат определени от специално създадена за целта комисия.

Класирането ще се извърши въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по преценка на съответния кандидат допълнителни материали (снимки, илюстрации, графики, диаграми и т.н), като е възможно да бъде организирана и среща с представители на предприятието или посещение на място от представители на Комисията на ОСУТ по местонахождение на предприятието. Заявлението за кандидатстване е публикувано на интернет страницата на Областна администрация – Търговище. Адресът за изпращане на формулярите за кандидатстване на хартиен носител е: Областна администрация, ул. „Стефан Караджа“ 2, гр. Търговище, 7700. Заявленията за кандидатстване, снимковия  или видеоматериал трябва да бъдат подадени и по електронна поща на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Крайният срок за подаване на заявления е 15 април 2016 г.

Прочетена 1750 пъти

facebook coment