Петък, 06 Януари 2017 15:30

Сняг и вятър блокират достъпа до селата. Карат хляб с тежка техника (видео)

Оценете
(1 глас)

Продължаващият снеговалеж и вятър блокират общинската пътна мрежа в Търговище и няма достъп до много селата. Доставя се хляб на хората в населените места, след като роторен снегорин проправя пъртини, стана ясно на брифинга на кризисния щаб в Общината. Пътищата се отварят, но след час-два виелиците отново заличава трасетата, обясни Кирил Керев, експерт по сигурността.До 8 села достави хляб Община Търговище, след получени заявки от кметовете на населените места. Доставките се осигуряват със специализирана техника в селата, до които няма достъп. Заредени са Баячево, Кралево, Дългач, Надарево. Транспортира се хляб към Твърдинци и Пресяк.Общинското ръководство изпрати снегопочистваща техника за разриване на снега към село Голямо ново, за да се доставят продукти от първа необходимост.

Всички републикански пътища остават затворени за движение на МСП, уточняват от полицията. Контролни пунктове на КАТ не пропускат преминаване в и извън границите на областта. Допуска се движение на лични превозни средства и автобуси в направленията към Попово и Омуртаг. Външните граници на областта са затворени до нормализиране на ситуацията.

Общинското предприятие БКС чисти основните улици в града и започна да отварят и тротоарите, които са непроходими. Кметът Дарин Димитров апелира водачите на леки автомобили, което са ги зарязали на пътното платно да ги махнат, за да се почистят уличните платна.

От Общината призоваха гражданите да не тръгват на път до нормализиране на ситуацията.

Прочетена 2165 пъти

facebook coment