Събота, 07 Януари 2017 07:57

Започва снегопочистване по селата и малките улици

Оценете
(2 гласа)

Тази сутрин да започне почистването на пътищата към Росина, Кошничари, Миладиновци, Твърдинци, Черковна и района на Божурка, където има преспи и ситуацията е изключително тежка. Това планираха на заседание в късния следобед днес вчера кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева с представители на БКС, Районното управление на полицията и „Пътна полиция”.

Ще продължи разширяването на главните улици в града и ще се навлезе в по-малките. Планирано е разриване на тротоарите и зоните за паркиране, за да се освободят уличните платна от автомобили и те да бъдат обработени.

В съботния ден, при нормализиране на ситуацията, ще започне поетапно разчистване на улици и в селата, но жителите им трябва да проявят търпение и разбиране, тъй като е невъзможно едновременното чистене на всички населени места.

Машини на земеделски стопани и строителни фирми също влизат в акцията по снегопочистването за по-бързо преодоляване на кризата.

Тази нощ, с цел недопускане на ситуации, застрашаващи живота и здравето на граждани, бяха осигурени дежурни по селата, които да осигуряват пробив по пътищата при транспортиране на спешни случаи до участъците, достъпни за линейки. От БКС има специална машина, която да извежда и съпровожда автомобилите на „Спешна помощ” извън града.

По кръстовищата и главните улици ще бъде хвърлена сол, за да се намали обледяването.

Външните граници на областта остават затворени и не се разрешава излизане на автомобили извън Търговищко. Пътуващите към съседните области, заварени на наша територия, са настанени в хотели в града. Друга част са насочени към жп гарата, за да пропътуват разстоянието до домовете си с влак.  

Общинският кризисен щаб също ще работи в събота и неделя, организирайки и контролирайки работата и се обръща с молба към гражданите да съдействат на служителите на БКС и да преместват автомобилите си при нужда, за да се извърши качествено почистване.

Прочетена 2227 пъти

facebook coment