Събота, 07 Януари 2017 22:25

Битката със снега изтощава техниката и хората. Пробивът към селата силно затруднен от навявания

Оценете
(1 глас)
Битката със снега изтощава техниката и хората. Пробивът към селата силно затруднен от навявания Сн. Община Търговище

Виелицата и преспите създават сериозни проблеми за пробив към селата. На места внезапни снегонавявания правят видимостта нулева. Ситуацията става все по-зле, коментират от кризисния щаб тази вечер. Пътят към село Божурка в посока Пайдушко, само час след минаването на техниката, отново се затрупва, съобщават от кметството. Отварян е вече няколко пъти днес, но ситуацията с навяванията се повтаря. Подобно е положението към направленията за Бряг, Съединение, Бистра, Вардун, Черковна, по пътя Острец-Ловец и на други места. 

През нощта се очаква усложняване на обстановката. И машините и хората, които работят повече от 40 часа, вече са изтощени. На риск е подложена тяхната издържливост и воля. Битката със снежния капан продължава от нощта срещу петък. Снежната покривката в региона е от 35 до над 65 см, но на места се образуват преспи от над 2 метра.  

pat zima

От Община Търговище призовават хората да не предприемат рискови пътувания с личните си автомобили и да не излизат от населените места, ако не е твърде наложително. Очаква се тази нощ и кучешки студ - температурите падат под - 15 градуса.

 

Прочетена 2834 пъти

facebook coment