Четвъртък, 09 Февруари 2017 14:02

Полицейски инспектори плъзнаха да разнасят листовки с контактните си данни

Оценете
(2 гласа)

Районните полицаи разпространяват листовки на територията на РУ - Търговище. Така всяко семейство в общината ще разполага с имената, адресите, телефонните номера на своя районен полицай.

Листовките са кампания на МВР под мотото “Познавате ли районния си полицай?”. Те са индивидуални. Освен името на районния полицай, длъжността, телефона и служебния адрес, листовките съдържат информация към кого да се обърнете в различни случаи и на какви телефони можете да подавате сигнали. Всеки инспектор лично разпространява листовките на територията на района, за който отговаря – в пощенските кутии, на места, където се събират повече хора и т.н.

Територията на Община Търговище е разделена на осем района, като пет са градските зони, а три селските. Градските райони се обслужват от 9 полицейски инспектора, а по населените места работят 15 униформени служители.

Освен лично със своя районен инспектор, можете да разговаряте на посочените телефони и адреси и ако са станали жертви или свидетели на някакъв вид престъпление, на корупционна проява или други закононарушения, ако имат информация, че някой се занимава с престъпна дейност или ако искате съвет как да се предпазите от престъпление, в случай на подозрение и други.

listovka police

С акцията от МВР смятат, че от една страна полицаите ще се доближат повече до хората, които ще знаят точното място и време за контакти с тях, а от друга – членовете на обществото ще могат да проявяват своята гражданска позиция, като се включат в битката с престъпността и корупцията.

А впрочем информацията, която сега се разлепва и разнася, може лесно да бъде открита в интернет сайта на съответната областна дирекция. Тя е качена от няколко години и всеки, който се интересува, може да я намери лесно.

Прочетена 3030 пъти

facebook coment