Понеделник, 13 Февруари 2017 10:15

Рухна част от окачения таван на ЖП гарата в Търговище (видео)

Оценете
(2 гласа)

Пропадна част от окачения таван на перона на жп гарата в Търговище. Над 30 кв. м. пвц плоскости са се свлекли точно над подлеза. При инцидентът е нямало пострадали.

Заради нарушена хидроизолация се е натрупала вода между бетонната козирка и окачения таван, така плоскостите са рухнали. Водосточните тръби и улуци също са пълни с лед и не могат да се оттичат, поради което водата се събира над окачения таван. Мястото е обезопасено с предупредителни ленти, а повечето от стърчащите опасни метални елементи са демонтирани. Опасността за пътниците обаче остава, тъй като затоплянето на времето ще провокира още течове и е въпрос на време да паднат други парчета от покривната конструкция.

Пътник:

„Аз по-рядко пътувам, не знам ама за мене това е безобразие. Какво е това нещо?! Който трябва да го направи - не го е направил. Немарлива работа на хората и една камара вкарани пари”

От ръководството на гарата в Търговище отказаха да коментират подробно, казаха само, че обекта е в гаранция.

Ръководител ЖП гара - Тръговище

„Фирмата е уведомена, по-важното е, че то е в гаранция. Подлезът не се ползва и не е имало пострадали.”

В отговор на наше запитване от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура” отговориха, че гаранционния договор на строителната фирма от Варна е до 2020 г. и възстановяването на покрива ще се извърши във възможно най-кратки срокове след повишване натемпературите.

Това е второто пропадане на тавана, след извършен цялостен ремонт на перона на гарата през 2010 година. Само за тавана са дадени над 60 000 лв., а рехабилитационни работи на цялата гара БДЖ е платило над 230 000 лв. Още тогава през декември 2010 г., бившият народен представител Лили Бонянова, сигнализира тогавашния транспортен министър Ивайло Московски за некачествения ремонт на ЖП гарата. Последва авариен ремонт на окачения таван. Сега се налага отново.

Прочетена 2263 пъти

facebook coment