Сряда, 15 Февруари 2017 10:04

Търговище почита паметта на Апостола тази неделя

Оценете
(2 гласа)
Търговище почита паметта на Апостола тази неделя Сн. Търговище ТВ

С възпоменателна церемония пред барелефа на Васил Левски в Търговище ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата. От общинската администрация канят жителите и гостите на града да се включат в общоградския ритуал, тази неделя, на 19 февруари – Деня на Левски.

Община Търговище организира от 11 часа общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 144 години от гибелта на Апостола. В програмата за отбелязване на годишнината ще участват с художествена композиция „Разпитът на Левски”, учениците на I СУ „Св. Седмочисленици”. В 10.30 часа ще бъде отслужена и панихида в храм „Св. Йоан Рилски”, организирана от Архиерейското наместничество и Обществен комитет „В. Левски”.

Да се поклонят пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски във възпоменанието ще участват ръководствата и представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и родолюбиви българи.

2017 г. е обявена за Годината на Левски, в която се честват 180 години от рождението на Апостола на българската свобода. Отбелязването на датата е включено и в Културния календар на Министерството на културата. В цялата страна ще бъде чествана с различни събития и инициативи.

Прочетена 2307 пъти

facebook coment