Петък, 24 Март 2017 11:07

Все повече данъчни декларации подадени по електронен път

Оценете
(0 гласа)

Всяка трета декларация за облагане на доходите в Търговищко е изпратена по електронен път. Подадените до този момент годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица в офиса на НАП в Търговище са 1890. От тях 703 са подадени по електронен път, съобщиха от приходната агенция.
От подадените по интернет 342 формуляри са изпратени в НАП с персонален идентификационен код (ПИК), а 361 - с електронен подпис.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват 5 на сто отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 1000 лева. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 2 май. Тогава изтича срокът за подаване на декларацията и внасяне на подоходния данък.
От НАП напомнят, че най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на приходната агенция.

Прочетена 1692 пъти

facebook coment