Четвъртък, 03 Март 2016 19:11

Патриотичен флашмоб за 3 март – поздрав за Търговище от 120 млади хора

Оценете
(0 гласа)

За първи път за националния празник 3 март в Търговище млади хора се обединиха от една страхотна кауза и сътвориха с флашмоб националното ни знаме. Облечени в разноцветни тениски и с трансперанти 120 ученици от II СОУ „Проф. Н. Маринов“, под духовия съпровод на „Тих бял Дунав”, направиха артистична композиция на българския трибагреник. Спектакълът изненада хората на централния площад в Търговище, които бяха дошли за официалната церемония за издигане на националното знаме пред сградата на общината.

Слънчевият и топъл 3 март 2016 година събра много хора на централния площад „Свобода“ в града. С цветя и развети знамена, с приповдигнато настроение малки и големи бяха дошли, за да отдадат почит към героите, който преди 138 години са се жертвали за Свободата на БългарияСлед официалната церемония по издигане на националното знаме шествие се отправи към паметника на българо-руската дружба, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.

zname 300x169

Организатори на патриотичния флашмоб бяха екипът на туристически сайт www.gotargo.com и актьорите Моника Угренова и Милен Алексиев. А финансова подкрепата дадоха Община Търговище и местна шивашка фирма.

Прочетена 2304 пъти

facebook coment