Четвъртък, 30 Ноември 2017 16:33

Искат удължаване срока на уличните ремонти

Оценете
(2 гласа)

Да се удължи срокът за петте линейни обекта по проекта за развитие, обновяване и модернизиране на градската среда по Оперативна програма „Региони в растеж”. Такова искане ще внесе Община Търговище до Управляващия орган на програмата. С цел ефективно изпълнение на строително-монтажните дейности, при осигуряване на нормално придвижване на гражданите в зоните за обновяване, както и подготовка на отчетната документация ще се иска удължаването на срока с 5 месеца, съобщават от пресцентъра на местната управа.

В обновяването на линейната инфраструктура са записани 5 обекта, включително новото кръгово на кръстовището на бул.” Митрополит Андрей”, което е на предфинален етап. Стартираха дейностите и на ул.”Велико Търново”.

Започналите мащабни ремонти на републиканската пътна инфраструктура (бул.”Ал. Стамболийски”, „Митрополит Андрей”, ул.”Паисий” и част от „Кюстенджа”), изграждането на кръговото и на т.нар. „пробив Катрафилов”, наложиха временни ограничения и организация на движението в условията на строителство.

За да не бъде на практика блокирано придвижването в града, се наложи изтегляне на строителните работи на останалите обекти от градската среда. Това са бул. „Сюрен” (от кръстовището с ”Тр. Китанчев”, паркингите пред болницата, тротоарите и зелените площи по протежение на „Сюрен” до търговския комплекс) и „Трети март” (от училището за деца с увреден слух до околовръстното шосе). На тези два обекта в момента се извършват подготвителни мероприятия.

Ръководството на Община Търговище отново се извинява на гражданите за причинените неудобства във връзка с мащабното строителство и обновяване на уличната, спортната и образователната инфраструктура, чието изпълнение започна едновременно.

Прочетена 1976 пъти

facebook coment