Неделя, 24 Април 2016 16:13

Видео: Рекорд! Събраха над 12 000 лв. на Ротари бала

Оценете
(5 гласа)
Близо 20 предмета бяха разиграни на благотворителния търг Близо 20 предмета бяха разиграни на благотворителния търг

Позлатено великденско яйце бе продадено за 2000 лева на традиционния благотворителен бал на Ротари клуб в Търговище. Ювелирното произведение стана притежание на един от големите приятели на Ротари - собственикът на „Агроторон -М” Мехмед Юмеров. Той получи и почетен плакет за най-голям дарител на бала за откупки на стойност 2665 лв. В търга бe закупенa и оригинална дърворезба на Петър Пушков за 1750 лева от местния бизнесмен и секретар на клуба Стефан Димитров. Третият почетен плакет отиде при бизнесдамата Зорница Зашева.

На благотворителния бал бяха разпродадени произведения на изкуството, колекция от престижни вина и редица други уникални предмети. По масите имаше и специални пликове за дискретни парични дарения. Крайната равносметка отбеляза рекордните 12 515 лв., дарени от членовете на Ротари клуб – Търговище, техните семейства, приятели и гости.

Събраните пари ще отидат отново в служба на обществото, което е и основната мисия на Ротари. Новият проект, по който ще се работи е цялостно обновяване и ремонт на паметника на Никола Симов – Куруто в Търговище, обяви президентът на Ротари клуб Диан Цонев. Чрез мултимедийна презентация той припомни за осъществените през изминалата година проекти. Беше отбелязана успешната реализация на двата туристически заслона "Ротари" в местността „Парка”, финансовата подкрепа на археологическите разкопки на древния град Мисионис, ремонтът на Войнишкия паметник и др.

    dsc 0678  dsc 0816 

Да подкрепят своите приятели на празненството в петък, в ресторант „Нова Мизия”, присъстваха представители на Лайънс клуб – Търговище, които връчиха поздравителен адрес. В него те благодариха на Ротари за последователната и сърцата работа през годините и за добре осъществените общозначими инициативи. Кметът д-р Дарин Димитров и двама от неговите заместници, областният управител Светлин Бонев, шефът на ОД на МВР Николай Ненков и др. също бяха сред присъстващите.

„Всички, които сме тук тази вечер имаме една мисия – Търговище. Работим и ще работим заедно за нея”, каза в приветственото си слово кметът Димитров.

Обичани музикално-танцови формации и изпълнители – Валери Георгиев и Вяра Желязова от Варненската опера, балет „Вега” при Младежкия дом, поддържаха доброто настроение на вечерта, а танците на неуморните ротарианци продължиха до късно през нощта.

Още снимки в ГАЛЕРИЯ

Прочетена 4765 пъти

facebook coment