Петък, 05 Април 2019 09:00

105 секции за евроизборите в Търговище

Оценете
(1 глас)

105 са образуваните избирателни секции в община Търговище в предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май. Броят им е утвърден със заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

На територията на града изборните секции са 44. В квартал Въбел са 2, а в Бряг – 1 брой. 55 секции пък са образувани в селата в общината. По две са в Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец.

Гражданите с трайни увреждания, които са затруднени с придвижването си до местата за гласуване, могат да заявят желанието си да упражнят правото си да участват във вота, като ползват подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 11 май. Прилагат се и решения на ТЕЛК, НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления.

Същата е процедурата и за разкриване на избирателна секция в областната болница в Търговище. Пациентите там могат да подават заявления до ръководителя на лечебното заведение в срок до 23 май.

Заповедта за разкриване на секциите е публикувана в специално създадения раздел „Избори за Европейски парламент 2019“ в уебсайта на Община Търговище: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=352

Прочетена 1472 пъти

facebook coment