Четвъртък, 18 Април 2019 10:17

Готови са съставите за изборните секции

Оценете
(1 глас)

832 са членовете на секционните избирателни комисии (СИК) в община Търговище за предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май. Разпределението на местата по секции бе определено по време на консултации, свикани от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров с представителите на политическите партии.

На тях беше постигнато съгласие за разпределението на местата, което става на база   на методическите указания за назначаване съставите на СИК, приети с решение на Централната избирателна комисия. Така за ПП ГЕРБ са определени 266 членове; за КП „БСП за България“ – 222; КП „Обединени патриоти“ – 104; ПП „ДПС“ – 104 членове на комисии; ПП „ВОЛЯ“ – 104; КП ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, ГЕРГЬОВДЕН“ – 16 членове, също толкова и за КП „Реформаторски блок“.

След проведените консултации, до 19 април представителите на седемте партии и коалиции трябва да предоставят в Община Търговище писмените си предложения за членовете на секционните комисии.

Припомняме, че до 11 май гражданите с трайни увреждания могат да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината, като приложат и решения на ТЕЛК, НЕЛК за здравословното им състояние.

Също до 11 май е срокът за подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в отдел ГРАО в Общината. В същия отдел, до 18 май, се подават и заявленията за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци.

Освен по интернет, гражданите могат да правят справки по избирателните списъци и на безплатния телефон в отдел ГРАО: 0879 208 909.

Информация за провеждането на изборите за членове на Европейския парламент се публикува на сайта на Общината: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=352

Прочетена 1449 пъти

facebook coment