Неделя, 03 Ноември 2019 07:26

Гласуваме с една къса бюлетина на балотажа

Оценете
(2 гласа)

Днес се провежда балотажа за местна власт в Търговище. Правилата за провеждане на избори са същите.На места, където гласувахме на първия тур, ще можем да пуснем днес бюлетините и днес. В Търговище тя е една - за кмет на общината. Кандидатите за кмет на Търговище са Дарин Димитров /ГЕРБ/  и Хамди Илиязов /ДПС/.

Вотът е по-лесен, отколкото беше миналата неделя. В тъмната стая можем да отбележим своя избор само с химикалка със син цвят. И на втория тур квадратчето "не подкрепям никого" фигурира в бюлетината, но не влияе върху избора на кандидатите.

Гласуването започва точно в 7 ч сутринта и ще продължи до 20 ч. вечерта. Ако пред някои секции има опашки, изборният ден може да бъде удължен с още до час. Важен за тези избори е принципът на уседналост. Право на глас имат хора с постоянен и настоящ адрес през последните 6 месеца. Паспортната служба за издаване на лични документи ще работи днес от 08.30 до 19.30 часа. От там хората могат да извадят своите удостоверения за гласуване по настоящ адрес.

Всички 105 секции на територията на община Търговище вече са отворени за гласуване. С право на глас са около 53 000 души.

Прочетена 1060 пъти

facebook coment