Петък, 29 Ноември 2019 13:13

Нови заплати за местните управници

Оценете
(2 гласа)

Повишават се заплатите на кмета на Община Търговище и на управниците на населените места. От началото на декември кметът Дарин Димитров ще получава месечно възнаграждение от 3 100 лева, вместо досегашните 2 600 лв. Заплатата на председателя на местния парламент Емине Якубова е в размер на 90 на сто от тази на общинския кмет.

Кметовете на кметства с население между 350 и 500 жители вече ще се разписват срещу 780 лева на месец, а тези с над 500 души – по 870 лева. Новите трудови възнаграждения бяха приети на заседание на Общинския съвет днес.

На него бе одобрена нова структурата и численост на общинската администрация в Търговище. През новия мандат заместник-кметовете ще бъдат трима – с един по-малко, а общо щатните бройки ще са 190. Съветниците от ДПС оспориха предложението, тъй като според тях се закриват заместник-кметско място и дирекция, които се оглавяваха от техни  представители.

Общинският съвет вече ще има и нов зам.-председател. Това е юристът Гергана Цонева от ГЕРБ. Работата на съвета и постоянните комисии ще се подпомага и от новосъздаденото самостоятелно звено, което ще е на пряко подчинение на председателя Якубова.

 

Прочетена 2265 пъти

facebook coment