Сряда, 25 Март 2020 10:24

Интерес към финансиране на екологични проекти по ПУДООС в Търговищко

Оценете
(2 гласа)

Общо 42 потенциални бенефициенти от област Търговище са подали проектни предложения за финансиране на екологични инициативи в ежегодния конкурс в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда” на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Сред тях 23 са на общини и кметства, 16 на училища и 3 на детски градини от региона.

На първата група кандидати за класиран проект ще бъдат предоставени до 10 000 лева, а на детските и учебни заведения  – до 5 000 лева.

Основният фокус на дейностите залегнали в проектите е реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Кампанията цели още да се повиши екологичната култура и загрижеността на хората към мястото, в което живеем; да се формира на позитивна нагласа към природата и др.

В тазгодишния конкурс „Чиста околна среда”, който се организира от МОСВ и ПУДОС,  участват над 1800 проекта от цялата страна. Резултатите от класирането на постъпилите заявления ще бъдат обявени в срок до 16 април 2020 г., а всички дейности на одобрените проекти трябва да приключат до 31 октомври т.г.

Прочетена 1088 пъти

facebook coment