Четвъртък, 10 Декември 2020 17:17

Планират над 7 млн. лв. за чистотата на Търговище

Оценете
(2 гласа)
Планират над 7 млн. лв. за чистотата на Търговище Снимката е илюстративна

На 7 065 190 лв. възлизат планираните разходите за хигиенизиране и чистота на територията на община Търговище за 2021 година. Сумата е определена на база 80% очаквана събираемост от таксата за битови отпадъци, както и очаквания преходен остатък от облога за идната година. Това е записано в докладна до Общинския съвет на зам.-кмета Валентин Велчев, съобщават от местната администрация.

Най-много са предвидените средства за изграждането на нова клетка на регионално депо в село Пайдушко - 2 173 073 лв. Сумата е осигурена от натрупаните отчисления, които Общината прави към Регионалната инспекция по околната среда и водите. Тя бе върната на администрацията след искане на кмета д-р Дарин Димитров. Също толкова са средствата и за третиране на отпадъците преди депонирането им, за закупуване на техника и за дейности по поддръжка на Регионалното депо и площадката за компостиране.

За сметосъбирането и транспортирането на битовите отпадъци са заложени 987 000 лв. Снегопочистването, хигиенизирането, миенето на улици и обществени площи е за 1 680 577 лв. Предвидени са и 56 900 лв. за осигуряване на съдове за битови отпадъци и поддръжката им.

Размерът на таксата за битови отпадъци няма да се променя през 2021 г. Докладната записка с план-сметката ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 17 декември. 

Прочетена 593 пъти

facebook coment