Вторник, 30 Март 2021 18:03

Раздават 9 000 антиковид чаши в Търговищко

Оценете
(1 глас)
Раздават 9 000 антиковид чаши в Търговищко Сн. Областна администрация - Търговище

9 000 броя чаши с анти-ковид покритие, което турската компания „Шишеджам” произвежда в завода си в Търговище, са доставени в местната Областна администрация, съобщиха от държавната служба. Те са част от дарение, направено от стъкларския холдинг на Министерство на здравеопазването.

Чашите са обработени със специално V-block покритие против разпространението на заразата от COVID-19. Иновативното покритие не допуска закрепването на вируси и бактерии върху повърхността на изделието, като по този начин гарантира здравето и безопасността на ползвателите, твърди производителят. В края на миналата година на среща със здравния министър ръководството на завода обясни, че продуктът зaпaзвa aнти-ĸoвид cвoйcтвaтa cи дo 1000 измивaния.

антиковид

Предстои чашите да бъдат разпределени приоритетно между здравни работници, ангажирани пряко в борбата с инфекциозното заболяване. Ще има още за полицейските служители и пожарникари, учители и непедагогически персонал от училища, детски градини и ясли, както и чиновници в държавни и общински администрации в област Търговище.

Прочетена 739 пъти

facebook coment