Понеделник, 20 Септември 2021 11:45

Постигнаха съгласие за състава на РИК – Търговище

Оценете
(1 глас)

Определен е състав на районната избирателна комисия за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители в 47 НС, които ще се проведат на 14 ноември 2021 г. Домакин на консултациите бе областният управител Станимир Парашкевов, съобщиха от неговия пресцентър.

Районната избирателна комисия – Търговище е 13-членна, в това число председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. По трима представители в нея имат ПП „Има такъв народ“ и коалиция ГЕРБ-СДС. С по двама представители са коалиция „БСП за България”, коалиция „Демократична България – обединение” , ПП ДПС.  Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!” има един член.

Предложение за заемане на председателското място отправиха единство от коалиция „БСП за България“, като посочиха отново адвокат Диана Игнатова. За заместник-председатели бяха предложени Добри Ковачев (ПП „Има такъв народ“) и Тодор Тодоров (коалиция ГЕРБ-СДС). От ПП ДПС отправиха предложение секретар на РИК да бъде Дениз Хюсниев.

След така направените предложения политическите консултации приключиха със съгласие.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати направените предложения в Централната избирателна комисия, която предстои да вземе окончателно решение за състава на РИК-Търговище.

Прочетена 395 пъти

facebook coment